30 maj 2010


Jag är med och tävlar om ett plagg från Inspiration M! Nu är det bara för er att hålla tummarna uppe för mig. ;)

16 maj 2010

Enkelt är bäst.


Två t-skjortor knåpade jag ihop idag medan köttfärssåsen puttrade på spisen. Tyget var ju redan klippt, så snabbt och behändigt gick det. Och utan minsta lilla motgång dessutom. Nice. Kommer nog att behöva sy upp en hel bunt till med t-skjortor, har på känn att det kan gå fler än 1 per dag under sommaren, speciellt under varma dagar med en massa vattenplask och glass...

T-skjorta nummer 1 är sydd i Jofotex bruna elefanttyg, och för att pigga upp den gjorde jag hals- och armhål i grannröd resår. Den andra är sydd i brun molnvelour med vit ribbresår i halslinningen, härligt mjuk blev den! Velour är väl kanske inte det smartaste materialvalet i det här fallet, men jag tänkte att man kanske vill ha nåt mittemellan kortärmat och långärmat under de sommardagar som är lite svalare. Tror nog vi kommer få användning för båda två hur som helst.

Tyg: Övre - elefanttyg från Jofotex, röd resår från Verkkokangas.
Nedre - molnvelour från Ikasyr, vit ribbresår från Verkkokangas.

Mönster: Eget, storlek 92.

13 maj 2010

Obloggad pyjamas.


Den här pyjamasen sydde jag för kanske 2 månader sedan, men har hittills inte hunnit blogga om den. Men nu börjar inspirationen infinna sig igen, för både syende och bloggande. Plötsligt blev det nämligen sommarvärme, och igen konstaterade jag att B ju inga sommarkläder har. Får nog bli att sy upp en hög med t-shirts och shorts nu. Skulle också vilja prova mig på att sy en lippis (=skärmmössa) i trikå, lite i stil med den här. Hur coolt skulle det inte vara att ha en lippis i nåt snyggt JNY-tyg? Ser framför mig en lippis i molntyg, eller kanske en med fordon på... Jaja, måste försöka leta fram nåt mönster. En sådan mjuk en skulle det alltså vara, inte hård, som många köpta är.

Hur som haver, tillbaka till pyjamasen. Syendet gick som smort, gillar också kombinationen blått + rött + vitt. Däremot är jag besviken på kvalitén på tyget. Pyjamasen har som sagt varit i bruk dryga 2 månader, och redan är tyget mycket blekt och noppigt. Redan efter typ 5:e tvätten syntes en märkbar skillnad. Och då har jag tvättat tyget i bara 40grader och alltid med avigsidan utåt. Här ser ni skillnaden. Tyget till vänster är tvättat kanske 15 gånger, och det till höger 1 gång.


Har nog inte träffat på nåt tyg förr som blekts så där snabbt. Nåväl, ingen fara, plagget är ju fortfarande helt. Men lite besviken får man ju vara. :)

Tyg: Nattåg från Jofotex. Resår från Verkkokangas.
Mönster: Ottobre 6/2009, storlek 92.

Nu på mönsterjakt! Ha det bra ute i vår/sommarsolen! :)