4 feb. 2010


Nu är saxen satt i jofotextygerna! Först ut var elefanttyget, i form av en fodrad huvtröja. Den skulle egentligen bli vändbar, och det är den också, om man bortser från ärmsluten... Har aldrig sytt en vändbar tröja förr, så det var helt nytt för mig. Beskrivningen i mönstret var minst sagt bristande, inte ett ord om hur man syr en vändbar tröja. Hade därför ingen aning om hur man gör det, och hann ge upp redan då jag sydde fast muddarna. När jag sedan sydde fast huvan kom jag på hur man gör, men det var liksom för sent sen, orkade inte börja sprätta. Men det är okej så här också, förmodligen kommer den att användas vänd på detta vis för det mesta ändå. Nästa gång vet jag bättre! :)

Mönstret kommer från Ottobre, ska kolla exakt nummer senare... Så klart gjorde jag vissa ändringar, bland annat blev den bra mycket smalare. Detta på grund av att jag i misstag körde in i sidan av framstycket med overlocken då jag sydde fast raglanärmarna... Tur att modellen annars var väldigt bred. Det gjorde ingenting att jag fick ta bort 1½cm från bägge sidor, nu sitter den perfekt! :) Har ju inte en speciellt knubbig unge heller... För övrigt är jag väldigt nöjd med den. Till och med resåren i huvan blev över förväntan.

Tyg: Brunt elefanttyg från jofotex. Mangogul/orange trikå och vit ribbresårfrån verkkokangas.

Mönster: Ottobre 4/2009 : lakritsi vändbar raglantröja, storlek 86.

9 kommentarer:

 1. Snygg och såg väldigt skön ut!
  En sådan skulle man ha haft själv.

  SvaraRadera
 2. Jätte fin tröja, B ser säkert tuff ut i den. H:Lisa

  SvaraRadera
 3. Vad fin den är! Fint tyg, sånt som man blir glad av :) Ha en trevlig helg och hälsa familjen!
  /Tant Brun

  SvaraRadera
 4. Snygg helt enkelt! Precis en sån skulle jag vilja sy till min son:)

  SvaraRadera
 5. Oj så fin! Har det samma tyget också, men har inte blivit av att göra något av det ännu. Första gången jag sydde vändsytt så kunde jag inte fatta hur avigt allt blev. Men sen då man kommer på det så går det som en dans!

  SvaraRadera
 6. Thank you for visiting my blogg so I found yours!

  SvaraRadera
 7. Voi kuinka suloinen:) Löysin sattumalta blogiisi, ihania vaatteita olet ommellut!

  SvaraRadera