16 feb. 2010

En klar favorit.


Oj, oj som han har pekat på den här tröjan, B alltså. På tåget, på katten, på kaninen vid träden, på huset, på svamparna, på fåret... Jag tolkar det som att han gillar mönstret. ;) Och visst är det ju fint, och kvalitén är också härligt mjuk och ganska tjock.

Jag är inne i nån prova-på-nya-saker-fas, och försökte mig således på en tröja med sprund. Är riktigt nöjd med resultatet. Fick göra lite ändringar med sprundet, halshålet hade blivit alldeles för litet ifall jag hade gjort enligt beskrivningen.

Tyg: Landskapsinterlock från Jofotex, gul resår från Eurokangas. Knappen är från Verkkokangas.

Mönster: Ottobre 4/2007, storlek 86.

Har en hel massa på gång med annat för tillfället, nämligen husplanering. Eller ja, det är mer papperskrig och kostnadsuppskattning än så länge... Men en hel del att tänka på för det. Ska ändå försöka uppdatera bloggen minst en gång i veckan, så gott det går. :)

4 feb. 2010


Nu är saxen satt i jofotextygerna! Först ut var elefanttyget, i form av en fodrad huvtröja. Den skulle egentligen bli vändbar, och det är den också, om man bortser från ärmsluten... Har aldrig sytt en vändbar tröja förr, så det var helt nytt för mig. Beskrivningen i mönstret var minst sagt bristande, inte ett ord om hur man syr en vändbar tröja. Hade därför ingen aning om hur man gör det, och hann ge upp redan då jag sydde fast muddarna. När jag sedan sydde fast huvan kom jag på hur man gör, men det var liksom för sent sen, orkade inte börja sprätta. Men det är okej så här också, förmodligen kommer den att användas vänd på detta vis för det mesta ändå. Nästa gång vet jag bättre! :)

Mönstret kommer från Ottobre, ska kolla exakt nummer senare... Så klart gjorde jag vissa ändringar, bland annat blev den bra mycket smalare. Detta på grund av att jag i misstag körde in i sidan av framstycket med overlocken då jag sydde fast raglanärmarna... Tur att modellen annars var väldigt bred. Det gjorde ingenting att jag fick ta bort 1½cm från bägge sidor, nu sitter den perfekt! :) Har ju inte en speciellt knubbig unge heller... För övrigt är jag väldigt nöjd med den. Till och med resåren i huvan blev över förväntan.

Tyg: Brunt elefanttyg från jofotex. Mangogul/orange trikå och vit ribbresårfrån verkkokangas.

Mönster: Ottobre 4/2009 : lakritsi vändbar raglantröja, storlek 86.

1 feb. 2010

MolnbyxorDe 3 senaste inläggen här på bloggen har handlat om kläder gjorda av molntyg, och jag vet nog att variation skulle vara på sin plats. Men jag måste ändå visa de här byxorna. Snart kommer det att synas andra tyger här, jag har nämligen idag börjat sy av den hög med tyger jag fick förra veckan. Från jofotex kommer dom, och är så fina så!

De här byxorna är alltså sydda av den nya molnvelouren som man redan sett lite av här och där. Är helt medveten om att de här byxorna påminner en hel del om me&i:s molnbyxor, men det stoppar inte mig det. ;) Tycker tyget passar så bra som byxor. Annars är jag inte så mycket för mönstrade byxor, det här var faktiskt det första paret jag sytt. Tycker det är mycket enklare att matcha kläder med enfärgade byxor.

Mönstret kommer från Ottobre. Gjorde det lite smalare (de har ju ganska breda mönster?). Framtill finns en gömd dragkedja. De här byxorna kan användas länge, gjorde nämligen en rejäl sömnsmån i bensluten, och för tillfället är dom uppvikta vid användning och då är dom passligt långa.

Tyg: Molnvelour från ikasyr, vit ribbresår från verkkokangas.

Mönster: Ottobre 6/2009. Storlek 86.

+ Måste slå ett slag för den vita ribbresåren, verkligen bra kvalitet och i och med att den är rätt tjock, passar den väldigt bra med velour!